MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
19 NİSAN Cuma 22:51

Rize' Kovid-19 Hattı Kuruldu

Rize'de Kovid-19 kurallarına uymayan işletmelerle karantina kararlarına uymayan vatandaşların ihbar edilmesi için Valilik İhbar Hattı kuruldu.

RİZE
Giriş Tarihi : 18-08-2020 09:21
Rize' Kovid-19 Hattı Kuruldu
"

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan kararlara uymayan kişi ve işletmelerin şikayet edilmesi için Valilik İhbar Hattının oluşturulduğunu bildirdi.

Rize’de Kovid-19 vaka sayılarında artışlar yaşanması ve günlük vaka sayılarının 100’ü geçmesiyle beraber tedavi görmekte olan hasta sayısının 1000’e yaklaşması nedeniyle denetimler aralıksız sürdürülürken; İl Sağlık Müdürlüğü, kentte koronavirüs tedbirlerine uymayan ve alınan kararları hiçe sayan kişi ve işletmelerin ihbar edilmesi için Valilik ihbar hattının kurulduğunu ve 0464 213 12 42 numaralı Valilik İhbar Hattının hizmet vermeye başladığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, maske ve mesafe başta olmak üzere uyulması gereken tüm tedbirlere riayet edilmesi gerektiği uyarısında bulunularak, kurallara uymayanların Valilik İhbar Hattına şikayet edilmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, “Kurallara uygun işletme mantığı ile hareket etmeyen ticari kazanımlarını halkımızın sağlığından üstün tutan hiçbir işletmeden hizmet almayalım. Hem bu yerleri hem de karantinada olması gerekirken kurala uymayan kimseleri toplumumuzun sağlığı açısından derhal 0464 213 12 42 numaralı Valilik ihbar hattına bildirelim.” ifadelerine yer verildi.

ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR