MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Anlık Olaylar
MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Anlık Olaylar
Diğer Sayfalar
ÇAYELİ

Rize İl Özel İdaresinin Riskli Binalarında Yıkım Başladı

Rize İl Özel İdaresinin Engindere Mahallesi’ndeki eski yerleşkesinde deprem açısından riskli belirlenen A ve B blokların kontrollü yıkımına başlandı.

Rize İl Özel İdaresinin Riskli Binalarında Yıkım Başladı
Paylaş:

Rize İl Özel İdaresinin Engindere Mahallesi’nde yaklaşık 50 yıl hizmet verdiği belirtilen yerleşkesindeki riskli yapıların yıkımına başlandı. Kontrollü yürütülen çalışmaların ilk aşamasında A Blok yıkılıyor.

Rize İl Özel İdaresinin Engindere Mahallesi’ndeki eski hizmet yerleşkesinde bulunan A ve B bloklar için alınan yıkım kararı uygulamaya geçirildi.

2025 yılında gerçekleştirilen deprem performans incelemelerinde yapıların deprem güvenliği açısından risk taşıdığı belirlendi. Hazırlanan analizlerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla iki binanın yıkılmasına karar verildi.

Yıkım kararı kapsamında bodrum, zemin ve 3 normal kattan oluşan 2 bin 112 metrekarelik A Blok ile zemin ve 3 normal kattan oluşan 1.918 metrekarelik B Blok tahliye edildi. İki yapının toplam alanı 4 bin metrekareyi aşıyor. Resmî ihale ilanında binaların hurda ve enkaz karşılığında yıkılacağı belirtildi. Rize İl Özel İdaresi, tahliye işlemlerinin ardından 1 Eylül 2026 tarihinde Eminettin Mahallesi Kütüphane Sokak’ta bulunan eski İl Halk Kütüphanesi binasına geçici olarak taşındı. Kurumun hizmetleri bu binada sürdürülüyor.

A ve B blokların yıkılması için 22 Eylül 2026 tarihinde ihale gerçekleştirildi. İhale sürecinin tamamlanması ve gerekli saha hazırlıklarının yapılmasının ardından çalışmalara A Blok’tan başlandı. Kontrollü şekilde yürütülen yıkım sırasında çevre güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli önlemler alındı. Çalışmalar nedeniyle oluşan tozun çevreye yayılmasını azaltmak için yıkım alanında düzenli olarak sulama yapılıyor. A Blok’taki çalışmaların tamamlanmasının ardından B Blok’un yıkımına geçilecek.

Bu haber MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Anlık Olaylar tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ÇAYELİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.