MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Anlık Olaylar
MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Anlık Olaylar
Diğer Sayfalar
ÇAYELİ

HAVELSAN'ın "Mühendis Çocuk Yollarda" projesi Rize'de öğrencilerle buluştu

HAVELSAN'ın çocukları mühendislik ve teknoloji alanlarıyla buluşturmayı amaçlayan "Mühendis Çocuk Yollarda" projesi kapsamında Rize'de öğrencilere yönelik etkinlik düzenlendi.

HAVELSAN'ın "Mühendis Çocuk Yollarda" projesi Rize'de öğrencilerle buluştu
Paylaş:

Güneysu ilçesindeki Borsa İstanbul Ortaokulu'nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, mühendislik ve teknoloji alanındaki uygulamaları deneyimleme fırsatı buldu.

Etkinlik kapsamında HAVELSAN mühendisleri ve öğrenciler, şirket tarafından geliştirilen BAHA bulut altı insansız hava aracının (İHA) maketini birlikte kurdu. Öğrencilere aracın özellikleri hakkında bilgi verildi.

HAVELSAN Mühendis Çocuk Yollarda Proje Sorumlusu Zeynep Şeyma Altundal Karaca, gazetecilere, projenin birçok ildeki okullarda öğrencilere ulaşarak yerli ve milli teknoloji bilincini geliştirmeyi amaçladığını söyledi.

Proje kapsamında çeşitli atölyeler düzenlediklerini belirten Karaca, BAHA'nın ahşap maketinin yanı sıra robot kol, güneş saati ve kağıttan roket yapımı etkinlikleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Karaca, HAVELSAN'ın yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği BARKAN insansız kara aracından esinlenerek hazırlanan oyunla öğrencilere temel düzeyde kodlama eğitimi verdiklerini aktararak, çocukların tabletler aracılığıyla aracın hareketlerini yönlendirdiğini kaydetti.

Bu haber MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Anlık Olaylar tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ÇAYELİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.