MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
19 MART Salı 13:59
Advert - Advert - Advert - Advert

Çayeli Belediyesi'nden Bir Festival Daha

Çayeli Belediyesi pandemi sonrasında önem verdiği sosyal ve kültürel faaliyetlerine bir yenisini daha ekliyor.

ÇAYELİ
Giriş Tarihi : 15-12-2022 13:01
Çayeli Belediyesi'nden Bir Festival Daha

Çayeli Belediyesi, pandeminin ardından önem vermiş olduğu sosyal ve kültürel faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan hibe ile yine belediyenin hazırlamış olduğu ve oldukça ilgi çeken kültür sokağında Halk Eğitim merkezimizin kültür sokağı sanatçılarının da yer aldığı "Uluslararası Çayeli Doğa, Kültürel ve Gastronomi Festivali" düzenleyecek.

Festivalde yöresel yemekler kara lahana çorbası, muhlama, hamsikoli, mısır ekmeği başta olmak üzere bir çok yöremize ait yemekler gelen misafirlere sunulacak. 17-18 Aralık tarihinde düzenlenecek olan festivalin en önemli anı ise yine belediyenin festival kapsamında düzenlemiş olduğu yöresel yemek yarışması oluyor. Bu yarışmada belediyenin yayınlamış olduğu şartnameye ilişkin başvurular alınarak 17 Aralık 2022 tarihinde düzenlenecek yarışmada jurilerin oyları ile hediyeler sahiplerini bulacak. Belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan festivale tüm halk davet edilirken İl ve İlçe protokolüne de davetiyelerin götürüldüğü bilgisi edinildi.

 

Çayeli Belediyesinin himayelerinde düzenlenecek olan festivalde Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Umre vazifesini yapmak üzere yurt dışında olduğundan dolayı programa katılamacak. Kendisi telefonla yaptığı açıklamada "Sizlerle bir arada olmak beni mutlu edecekti fakat önceden planlamış olduğu umre ziyaretim sebebiyle aranızda olamayacağım. Programımız umuyorum ki güzel ve farkındalık oluşturacak. Bunun yanı sıra kültür sokağımızın sanatçılarını da emeklerindne ötürü şimdiden tebrik ediyorum. Bu ve buna benzer programlarımıza artık hız verdik. Devamı da gelecek inşallah. Sizlere selam ve sevgilerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi.

ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR