MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Anlık Olaylar
MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Anlık Olaylar
Diğer Sayfalar
ÇAYELİ

Çayeli Bakır’ın “Temel Madencilik Eğitimi” 13. Yılında

Çayeli Bakır’ın “Temel Madencilik Eğitimi” 13. Yılında

Çayeli Bakır’ın “Temel Madencilik Eğitimi” 13. Yılında
Paylaş:

Çayeli Bakır İşletmeleri’nin kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımıyla yürüttüğü “Temel Madencilik Eğitimi” projesi 13 yıldır ara vermeden devam ediyor.

Rize’nin Çayeli ilçesi Madenli Beldesi’nde 1983 yılında kurulan ve 1994 yılından bu yana aralıksız olarak operasyonlarını sürdüren Çayeli Bakır İşletmeleri, yeraltından çıkardığı cevherden bakır ve çinko konsantresi  üreterek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

2010 yılından bu yana, Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde, Madenli Beldesi’ndeki istihdama ulaşmak isteyen gençlere yönelik “Temel Madencilik Eğitimi” programını yürüten işletme, bu projesiyle Türkiye’ye de örnek oluyor.

Yer altı ve yer üstü tesislerinde 8 ay süren eğitimlerde teorik eğitimlerin yanında iş başında uygulamalı eğitimler de alan katılımcılar, öğrendiklerini  maden sahasında deneyimleme imkanı buluyor. Eğitime dahil olan katılımcılar program sonunda, Madencilikte İlk Yardım, Kaldırma-Yükleme, İş Kamyonu, Mekanize Metal Madenciliği ve Bakımı konularındaki sertifikaları almaya hak kazanıyor.

Katılımcıların istihdama ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen Temel Madencilik Eğitimi programına, Çayeli Bakır İşletmeleri Toplum Danışma Kurulunun (TDK) önerisi ile bu yıl “Öz geçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” eğitimi de dahil edildi. 2 gün süren eğitim sonunda, öz geçmişlerini uzman eğitmenle beraber hazırlayan katılımcılar yapacakları mülakat görüşmeleri için de şimdiden deneyim kazandı.

Bugüne kadar yapılan eğitimlerle 152 mezun veren program, katılımcılara toplamda 600 adet resmi mesleki yeterlilik belgesi kazandırdı. Sertifika alanların yüzde 75'i madencilik sektöründe olmakla üzere istihdam imkanına kavuştu.

Kurulduğu günden bugüne faaliyetlerini sosyal sorumluluk bilinciyle sürdürdüklerini belirten Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Ali CAN, Temel Madencilik Eğitimi’ni tamamlamış olanlara başarılar dileyerek; ”Komşularımızın özellikle de gençlerimizin yeteneklerini geliştirmelerinin ve iş hayatına atılmalarının önünü açıp, bölgemize ve madencilik sektörüne değer katacaklarına inanıyoruz” dedi.

Yapılan törenin ardından, 13. dönem mezunları sertifikalarını Toplum Danışma Kurulu üyeleri ve Çayeli Bakır Bölüm müdürlerinden alarak mezun oldu.

 

Haberin Galerisi

Bu haber MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Anlık Olaylar tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ÇAYELİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.