MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
16 NİSAN Salı 07:54

Beldemizden Doç. Dr. Erol Yılmaz RTEÜ'de Akademisyen Olarak Göreve Başladı

Yurt dışında çeşitli eğitimler almış olan Madenli Merkez mahallesinden Doç.Dr. Erol Yılmaz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde Akademisyen olarak göreve başladı.

MADENLİ
Giriş Tarihi : 31-01-2020 08:25
Beldemizden Doç. Dr. Erol Yılmaz RTEÜ'de Akademisyen Olarak Göreve Başladı
"

Uzun yıllar yurt dışında eğitim alan, teorik bilgi  birikimini ülkemizde özel bir sektörde mühendislik ve yöneticilik yaparak kendini geliştiren Madenlinin yetiştirdiği Doç. Dr. Erol Yılmaz, Ocak 2020 itibari ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde Akademisyen olarak göreve başladı. Yılmaz'ın RTEÜ'de göreve başlaması Beldede sevinçle karşılandı. Haberi duyan belde halkı " Böyle çalışkan ve faydalı gençlerimizin değerini bilmek, onlara var gücümüzle destek olmamız gerek. Bu gençlerimiz bizleri Madenlimizi temsil ediyor" şeklinde ifadeler kullanarak tebriklerini iletti.

Erol YILMAZ kimdir?

20.10.1979 tarihinde Rize’nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Madenli İlköğretim Okulu’nda, lise tahsilini ise Çayeli Lisesi’nde tamamladı. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünü kazandı ve 2000 yılında bölüm birincisi olarak mezun oldu. 2001 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Maden Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini yaparken aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışma hayatına başladı. 2003 yılında yüksek lisansını tamamlayarak Ağustos 2004’te uluslararası bir projede çalışma yapmak üzere Quebec Üniversitesi’nden davet aldı ve Kanada’ya hareket etti. Proje çalışmasını takiben Mayıs 2005’te aynı üniversitenin Çevre Bilimleri Programı’nda doktora çalışmasına başladı ve Ocak 2010’da tamamladı. Ayrıca 1 yıllık süre boyunca Quebec Üniversitesi’nde doktora sonrası (post-doc) çalışması ile ödüllendirildi. 2011 yılında Türkiye’ye dönen Erol YILMAZ, saha tecrübesi kazanmak ve akademide edindiği bilgileri uygulama fırsatı yakalamak için Rize-Çayeli’nde yerleşik First Quantum Minerals Limited şirketine ait Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş.’de göreve başladı, 9 yıl boyunca çeşitli birimlerde mühendislik ve yöneticilik olarak görev yaptı.

2018 yılında Üniversitelerarası Kuruldan Doçentlik unvanını aldı ve 2020 Ocak ayında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalında Doçent olarak atandı. Halen RTEÜ’nde ders veren ve araştırmalar yapan Doç. Dr. Erol YILMAZ’ın alanıyla ilgili uluslararası yayınevi tarafından basılmış 3 kitabı, 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası yayını ve pek çok proje çalışması ve ödülü bulunuyor. Ayrıca, Erol YILMAZ düzenli olarak çeşitli bilimsel komiteler, hakemli dergiler, fon ajansları ve çeşitli uluslararası projeler için danışmanlık ve bilimsel hakemlik yapmakta, dahası çağrılı konuşmacı olarak yurt içi ve dışındaki konferans, sempozyum düzenleme komiteleri ve üniversiteler tarafından sıklıkla davet edilmektedir. 

İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Erol YILMAZ, evli ve bir çocuk babasıdır.

ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR