MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
19 MART Salı 13:20
Advert - Advert - Advert - Advert

AYAR: "Bizden sonra en fazla oy alan parti CHP olursa..."

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 14 Mayıs seçimleri öncesi bir televizyon programında gündeme dair açıklamalar yaptı.

RİZE
Giriş Tarihi : 11-05-2023 17:51
AYAR:

Ayar, yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin çimentosu olduğunu ifade etti. İttifak paydaşları ile et ile tırnak gibi olduklarını belirten Ayar, Rize'de gündem olan oy bölünme konusuna da değindi.

İşte AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar'ın satır başlarından bazıları:

"Cumhur İttifakı'ı olarak Türkiye'de kader birliği yapmış partiler topluluğuyuz. Cumhur İttifak'ı Türkiye'nin çimentosudur, et ile tırnak gibidir.  Bunu takdir etmek zorundayız."

"Bizden sonra en fazla oy alan parti CHP olursa..."
"Türkiye'nin bir çok ilinde Cumhur İttifakı'nın Rize'de yaşandığı durumu yaşanmıyor. Rize ölçeğinden baktığımızda ittifakımızın partileri ayrı listeler ile seçime gidiyor. Rize'de üç tane milletvekilliği var. Eğer biz diğer partilerin aldığının üç katını alırsak 3-0 yapıyoruz. Ancak her hangi bir parti bizim aldığımız oyun 3'te biriniden bir fazlasını alırsa bir milletvekili kaybediyoruz. Eğer bizden sonra en fazla oy alan parti CHP olursa, CHP'nin adayı 3. milletvekilliğini alır."

"Bütün oylar AK Parti'ye, bütün oylar Recep Tayyip Erdoğan'a"
Biz her AK Partilinin oyunu AK Parti'ye vermesinin çağrısında bulunuyıoruz. Tabi ki MHP'li kardeşlerimde kendilerine oy isteyecektir. Biz bir birimize oy transferinden ziyade karşı gruptan ne oy alacağız. Biz bunların çalışmasını yapıyoruz. Nasıl ki AK Parti kendine göre sloganı varsa bizim sloganımız da 'Bütün oylar AK Parti'ye, bütün oylar Recep Tayyip Erdoğan'a..."

ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR