MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:41

Rize-Artvin Havalimanında Sefer Sorunu Devam Ediyor

Kurban Bayramı öncesinde memleketlerine gelmek isteyen gurbetçiler Rize - Artvin Havalimanına bilet bulmakta zorluk çektikleri gibi fiyatların uçması insanların uçmasını engelliyor.

RİZE
Giriş Tarihi : 22-06-2023 11:27
Rize-Artvin Havalimanında Sefer Sorunu Devam Ediyor

Geçtiğimiz yıl 14 Mayıs tarihinde açılması ile birlikte sorunların yaşandığı Rize- Artvin Havalimanına ilgi arttıkça sorunlar artmaya başladı.

Geçtiğimiz yıl 14 Mayıs tarihinde açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından yapılan ve yıllık 3 Milyon yolcu beklentisini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki yıl açılışı yapılan ve bir yılda 900 bin dolayında insanın uçuşu sağlandı.

Açıldığı tarihten günümüze kadar sürekli sorun yaşanan Rize- Artvin Havalimanında sorunların yaşanması ve bölgeye gelmek isteyen yolcuların Trabzon havaalanına yönlendirilmesi ile birlikte fiyatların yüksek olması da vatandaşları bikirdi.

BİLET YOK
Yaz sezonunun başlaması ile birlikte bölgeye gelmek isteyen Artvin ve Rizeliler Trabzon havaalanına yönlendirildikleri gibi, Rize- Artvin Havalimanı biletlerinin çok yüksek olması ve Trabzon havaalanı ile –Rize –Artvin havalimanı arasında 90 km olmasına rağmen fiyatların iki kat olması vatandaşların tepkilerine yol açıyor.

TRABZON ENGELİ
Rize- Artvin havalimanının açılması ile birlikte bölge yolcuları ile Batum'a gitmek isteyen yolcuların zaman zaman Rize-Artvin uçağında yer olmasına rağmen Trabzon'a yönlendirilmesi siyasilere bildirilmesine rağmen bir türlü çözülemedi.  Bilet fiyatlarının  Trabzon fiyatlarına göre İstanbul ve Ankara'dan gelmek isteyenlerin bir bucuk kat fiyat istenmesi ise yolcuların Trabzon'a yönlendirilmesine neden oluyor.

TEPKİLER ÇİĞ GİBİ
Sosyal medyada tepkiler çiğ gibi büyüyor, yapılan açıklamalarda bilet bulmakta zorlandıklarını hatta bilet bulamadıklarını açılan uçuşlarda ise bilet fiyatlarının 1200- TL ile 4 bin TL arasında olduğunu belirten Rize ve Artvinliler siyasilerin mutlaka çözüm bulmasını istediler.

ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR