MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
19 MART Salı 09:40
Advert - Advert - Advert - Advert

Çayeli Belediyesi Harıl Harıl Çalışıyor

Çayeli Belediyesi İlçede yürüttüğü ve özellikle altyapı çalışmaları ile ilçenin her bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor.

MADENLİ
Giriş Tarihi : 05-04-2023 11:22   Güncelleme : 05-04-2023 11:48
Çayeli Belediyesi Harıl Harıl Çalışıyor

2019 seçimlerinden sonra hızlı bir şekilde sahaya adapte olan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, aynı hızla İlçenin öncelikli olarak altyapı sorununu çözüme kavuşturmak için gayret gösteriyor. Başkanlık döneminde pandemi ve ekonomik sıkıntılara uyguladığı tasarruf tedbirleri ve mal alımlarındaki piyasa araştırmaları ile 30’a yakın yeni araç ve iş makinası belediyenin makine parkına kazandırdı. Belediyenin kendi sorumluluk sahasında olmadığı halde İlçenin tüm sorunlarına el atan Başkan Çiftçi, ömürlerini tamamlamış olan şehir içi betonarme elektrik direklerinin değiştirilmesi için görüşmeler sağlayarak sonuca kavuşturdu. Çiftçi bu çalışma ile yapacak olduğu dekoratif direk çalışması ile altyapı sorununu çözmüş oldu.  

DOĞALGAZ’ın İlçeye Gelmesinde En Büyük Rolü Oynadı
Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, İlçenin hasretle beklediği doğalgaz sorununu göreve geldiğinde ele alarak bunu da çözüme kavuşturdu. Karayolları ile AKSA’nın aralarındaki yol geçiş güzergahı ile alakalı sorunlar çıkardığını gören Başkan Çiftçi, 9 Mart caddesi eski adı ile hopa caddesini karayollarından kendi belediye uhdesine alarak kazı çalışmalarını başlatmak üzere AKSA ile protokol yaptı. Yapmış olduğu bu hamle ile İsmail Hakkı Çiftçi sayesinde Çayeli’nin %80’i doğalgaz’a kavuşmuş oldu. Doğalgazın ilçeye gelmemesinin en büyük sebeplerinden olan bu kurumlar arası sorunu Belediye olarak ortadan kaldırdı.

 

DERE ISLAHI ÇALIŞMALARI İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTI
İlçede yaşanan sel felaketi sonrasında DSİ ile sürekli irtibat halinde olan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, bölgedeki derelerin ıslah çalışması ile yeni duvarların yapılması konusunda taleplerini iletti. Gerek dönemin Bakanları ve müdürleri vasıtasıyla sıkı takip sonucu şu an Şairler deresinde ve Aşıklar deresinde dere ıslah çalışmaları yeni duvar ve arabalar için yeni köprü çalışmalarını başlatmış oldu.

 

DENİZİ KARA YAPTI
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, ilçe sahil alanında dolgu alanı olarak belirlenen bölgede yaklaşık 6.000 M2 alanı doldurarak çayeline yeni alan kazandırdı. Burada yapılan çalışmalar ile ilçenin otopark sorununu kısmen çözüme kavuşturarak sahil bandında sosyal alanlar oluşturacağını ifade etti.

 

VATANDAŞLAR: HER SOKAKTAN HER CADDEDEN BİR BELEDİYE ARABASI ÇIKIYOR
İlçedeki vatandaşlar belediyenin çalışmalarını takdir ederken şu ifadelerle de çalışmaların yoğunluğu belirttiler. “ Çayelinin her bir sokağında bir tane iş makinası yada hizmet aracı çıkıyor. Eskiden bunları görmüyorduk. Demek ki çalışınca oluyormuş tebrik ediyoruz” ifadelerine yer veriyorlar.

ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR