MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:46

Çayeli Bakır’dan Meme Kanseri’ne Dikkat Çeken Farkındalık

Yeraltı maden işletmelerinden Çayeli Bakır İşletmeleri, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Meme Kanseri Farkındalık ayında Çayeli İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık eğitimi düzenledi.

MADENLİ
Giriş Tarihi : 03-11-2023 10:48   Güncelleme : 03-11-2023 10:50
Çayeli Bakır’dan Meme Kanseri’ne Dikkat Çeken Farkındalık

Kurulduğu günden bugüne çalışmalarını sosyal sorumluluk bilinciyle yürüten Çayeli Bakır İşletmeleri ile Çayeli İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Meme Kanseri farkındalığını artırmak için düzenlenen Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Eğitimleri Rize halkı tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Çayeli Bakır İşletmeleri’nde çalışan kadınlar ve yöre halkından kadınların katılımı ile gerçekleştirilen eğitimde Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Eğitimlerinin yanı sıra meme, rahim ağzı ve kolon kanseri, erken tanıya dikkat çekilirken, kansere karşı sağlıklı beslenme konusunda da katılımcılar bilgilendirildi.

Hamit Bostancı Eğitim ve Kültür Merkezi'nde Dr. Şevval Aydın ve Dyt. Elif Önçırak tarafından halkı bilinçlendirme amaçlı gerçekleştirilen eğitimde, rahim ağzı kanseri belirti ve bulguları, rahim ağzı kanseri nedenleri ve risk faktörleri, rahim ağzı kanserine karşı yapılan tıbbi muayene ve taramalar, rahim ağzı kanseri aşısı hakkında bilgiler verildi.

Gün boyu süren ve yaklaşık 150 kişinin katılım sağladığı eğitimler boyunca Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tırı, 40-69 yaş arası kadınlara ücretsiz mamografi çekimi, bağırsak kanseri kiti ve HPV testi için tarama yönlendirmesi yapıldı. Kuzeyin Kadınları Derneği ile bileklik yapımı ve Halk Eğitim Usta Öğreticisi Demet Keskin ve ekibi ile seramik kupa yapımı workshoplarıyla katılımcılar hem bilgi aldı hem de el becerilerini geliştirdiler.

ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR