Üniversite'nin yeni acil servis binamız hizmete giriyor

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan yeni acil servis yakın zamanda hizmete başlayacak.

RİZE - 05-05-2023 15:59 997 kez okundu.

Üniversite'nin yeni acil servis binamız hizmete giriyor

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Bölümü ile acil servisin yanındaki kafeteryada yaklaşık 6 ay önce başlayan yıkım çalışmalarının ardından 3 bin 500 metrekarelik yeni bir bina ortaya çıktı. Üst katının yoğun bakım ünitesi olarak kullanılacağı 2 katlı modern bir acil servis vatandaşlara hizmet verecek.

Yeni Acil Servis Binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan RTEÜ RektörÜ Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, kazandırılan eserle sağlık hizmeti noktasında ilimizin önemli bir eksikliğinin giderildiğini söyledi.

Yeni binanın eskiye göre çok daha büyük olduğunu belirten Rektör Yılmaz, “Eski acilimiz hizmet açısından, yer açısından yetersizdi. Şu an mevcut alan eskisinin 10 katı. Eski acilimiz 700-800 metrekare alan kadardı. Bunun sadece birinci katı bin 600 metrekare. Tüm kapalı alanımız 3 bin 500 metrekare alan. Acil servis hizmetine ek olarak yeni doğan bebeklerimiz için yoğun bakım yatakları, yetişkinler için yoğun bakım yatakları, ayrıca ek olarak acil diyaliz hastaları için de ek yatak 2. katımızda kavuşacağız. Alanlarımız genişledi. Yeterli sayıda personelimizi de yakında istihdam etmiş olacağız. Dolayısıyla hizmet vermeyi planlıyoruz. Şu an burada tüm imkânlara kavuşuyor oluyoruz. Bu projenin tamamlanma süresini de düşündüğümüzde 6 aylık bir süre diyorduk. Bu imkânsız deniliyordu. İmkânsız diye bir şey yoktur.” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rize'de İlginç Kaza Çok Ucuz Atlatıldı

Rize'de İlginç Kaza Çok Ucuz Atlatıldı

06-12-2023 - RİZE

Yerel Seçimlerde Adaylık İçin İstifalarda Son Gün 1 Aralık

Yerel Seçimlerde Adaylık İçin İstifalarda Son Gün 1 Aralık

30-11-2023 - RİZE