Rize'ye Meteoroloji'den Tehlikeli Uyarı

Rize Valiliği kent genelinde şiddetli sağanak yağış beklendiğini belirterek sel, heyelan ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

RİZE - 28-06-2019 21:32 989 kez okundu.

Rize'ye Meteoroloji'den Tehlikeli Uyarı
"

Rize valilikleri, kent genelinde kuvvetli sağanak beklendiğini duyurarak, sel ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Açıklamada, "Bölgede sürmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Pazartesi gününe kadar sürmesi beklenen yağışların metrekareye 100 ila 200 kilogram arasında yağış bırakacağı tahmin edilmektedir" denildi. İki kent için tehlikeli sayılan 'turuncu' uyarı verildi. 

Valilik açıklaması üzerine belediye ve özel idare ekiplerine ait iş makineleri dere yataklarında olası sel taşkınlarına müdahale için hazır bekletilmeye başladı.  AFAD ekipleri de teyakkuza geçirildi. Rize AFAD Müdürü Şakir Kurk, "Yapılan uyarıları biz de ekiplerimize bildirdik. AFAD olarak hazırlığımızı yaptık" dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rize'de İlginç Kaza Çok Ucuz Atlatıldı

Rize'de İlginç Kaza Çok Ucuz Atlatıldı

06-12-2023 - RİZE

Yerel Seçimlerde Adaylık İçin İstifalarda Son Gün 1 Aralık

Yerel Seçimlerde Adaylık İçin İstifalarda Son Gün 1 Aralık

30-11-2023 - RİZE