Rizeli Sürücüler Dikkat! O Bölgede Parkomat Kalkıyor, Park Edene Ceza Kesilecek

Rize Merkezde Atatürk Caddesinin bir bölümünde parkomat uygulaması kaldırılacak. 15 dakikalık geçici ücretsiz park süresi verilecek. Bu süreyi aşanlarla 2. sırada park eden sürücülere cezai işlem uygulanacak.

RİZE - 29-05-2019 08:42 561 kez okundu.

Rizeli Sürücüler Dikkat! O Bölgede Parkomat Kalkıyor, Park Edene Ceza Kesilecek
"

Rize’de şehir içi trafiğinin yeniden düzenlenmesi ve buna bağlı olarak trafik akışının rantabıl bir şekilde seyretmesi için İl Trafik Komisyonunca çeşitli kararlar alındı. Alınan kararlar arasında Atatürk Caddesinin bir bölümünde parkomat uygulaması kaldırılarak park yasağı getirilmesi de yer aldı.

Alınan bilgiye göre, Çarşı Mahallesi Atatürk Caddesi üzeri Beyaz Köşk adlı işyeri ile AKBANK kavşağına kadar olan bölgede uygulanmakta olan parkomat 10 Haziran’dan itibaren kaldırılacak. Bu tarihten itibaren belirtilen bölgede esnaf ve vatandaşların kısa süreli park ihtiyaçlarını giderebilmeleri için 15 dakika ücretsiz park uygulaması yapılacak. 15 dakikalık park süresini aşanlarla ikinci sırada park yapanlara MOBESE görüntüleri üzerinden Karayolları Trafik Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanacak. Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle Rize Belediyesi Trafik Zabıta ekiplerinin de tespit edeceği sürücülere aynı şekilde cezai işlem uygulanacak.

Güzergah üzerindeki Senseç Kasetçilik ile Rodi giyim mağazasının bulunduğu alanda ise hiçbir şekilde araç parkına izin verilmeyecek ve park eden araçlara MOBESE görüntüleri üzerinden cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.

Öte yandan Rize Belediyesi ekipleri, aynı güzergah üzerindeki taşları sökerek yola asfalt döşeyecek. Güzergah üzerindeki taş söküm ve asfalt döküm çalışmalarının Cuma gününe kadar tamamlanarak ana yolun tamamen trafiğe açılması planlanıyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rize'de İlginç Kaza Çok Ucuz Atlatıldı

Rize'de İlginç Kaza Çok Ucuz Atlatıldı

06-12-2023 - RİZE

Yerel Seçimlerde Adaylık İçin İstifalarda Son Gün 1 Aralık

Yerel Seçimlerde Adaylık İçin İstifalarda Son Gün 1 Aralık

30-11-2023 - RİZE