Rize Valisi Çayeli'nde köy yaşam merkezini açtı

Rize Valisi Kemal Çeber’in katılımıyla Çayeli Ortaköy Şehit Muhammet Çakıl Köy Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

ÇAYELİ - 26-08-2022 12:28 996 kez okundu.

Rize Valisi Çayeli'nde köy yaşam merkezini açtı

Çayeli Ortaköy Şehit Muhammet Çakıl Köy Yaşam Merkezi’nin açılışına katılmak üzere İl Özel İdaresine ait minibüsle kurum müdürleri ile birlikte Çayeli ilçesine giden Vali Kemal Çeber, yolculuk süresi boyunca Rize’de devam eden projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Vali Çeber, yolculuk sonrası beraberinde  Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Çayeli Büyükköy Belde Belediye Başkanı Hamza Saruhan, kurum müdürleri  ve vatandaşların katılımı ile Köy Yaşam Merkezi Projesi Kapsamında yenilenen Şehit Muhammet Çakıl Köy Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle köy yaşam merkezinde incelemelerde bulunan Vali Çeber, ilgililerde atölyeler hakkında bilgiler alarak, tamamlanan projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Çeber, köylerde kullanılmayan eski okulların yenilenerek köy yaşam merkezi konseptinde yeniden kullanılmaya başlanmasının önemli olduğunu belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde tüm ülke genelinde başlatılan proje ile köylerimizde kullanılmayan ve atıl durumda olan köy okullarımızı yeniden canlandırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Tüm Türkiye genelinde gerçekleştirilen proje büyük bir teveccühle karşılanıyor. İlimizde de bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Çayeli Ortaköy Şehit Muhammet Çakıl Köy Yaşam Merkezi yenilenerek köy halkımızın hizmetine sunuldu.

Hemen hemen her köyümüzde köy okullarımız mevcut fakat zaman içerisinde çeşitli sebeplerle bu okullarımız kullanılmamaya başlanmış ve kendi haline bırakılmış. Köy Yaşam Merkezi projesi ile yenilenen köy okullarımız içerisindeki eğitim, çalışma ve sosyal alanları ile köylerimizin en aktif yerleri olacaktır” dedi.

Köy Yaşam Merkezi Projesi

Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim, ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülerek öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından tüm il, ilçe ve köylerde büyük bir teveccühle karşılandığı belirtilen projede okulların açılacağı tarihe kadar 1.500 köy yaşam merkezinin faaliyete geçirilmesi hedeflenmektedir.

İlimizde genelinde oluşturulacak Köy Yaşam Merkezi

1- Çayeli Yenitepe İlkokulu Köy Yaşam Merkezi

2- Çayeli Ortaköy Şehit Muhammet Çakıl Köy Yaşam Merkezi

3- Güneysu Dumankaya Köyü Köy Yaşam Merkezi

4- Çayeli Çataklıhoca Köyü Köy Yaşam Merkezi

5- Güneysu Yeşilköy Türkoğlu İlkokulu Köy Yaşam Merkezi

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çayeli’nin Su Sorunu Çözüme Kavuştu! İhaleye Çıkılıyor

Çayeli’nin Su Sorunu Çözüme Kavuştu! İhaleye Çıkılıyor

22-03-2024 - ÇAYELİ

AK Parti Çayeli Aday Tanıtım Toplantısına Hazırlanıyor

AK Parti Çayeli Aday Tanıtım Toplantısına Hazırlanıyor

29-02-2024 - ÇAYELİ