Öğretmen-Yazar Cengiz Azman Altın Kalem Ödülünü İstanbul’da teslim aldı

Altın Kalem Ödülü ilk kez Çayelili bir yazara verildi. Kitap, kültür ve sanat gazetesi, "Book Culture Art (BCA) Time's" tarafından gerçekleştirilen "Altın Kalem Ödülleri" 3 Eylül 2022 Cumartesi gecesi İstanbul Beykoz Mihrabat Korusu'nda düzenlenen geniş katılımlı büyük törenle sahiplerini buldu.

ÇAYELİ - 08-09-2022 12:20 4137 kez okundu.

Öğretmen-Yazar Cengiz Azman Altın Kalem Ödülünü İstanbul’da teslim aldı

Altın Kalem Ödülü ilk kez Çayelili bir yazara verildi. Kitap, kültür ve sanat gazetesi, "Book Culture Art (BCA) Time's" tarafından gerçekleştirilen "Altın Kalem Ödülleri" 3 Eylül 2022 Cumartesi gecesi İstanbul Beykoz Mihrabat Korusu'nda düzenlenen geniş katılımlı büyük törenle sahiplerini buldu.

Book Culture Art Time's; popülist kültürün dışında gözden kaçan değerli kalemleri “Altın Kalem Ödülleri” ile taçlandırıp onları edebiyat severlerle buluşturmayı hedefliyor. Kültür, sanat ve medya dünyasından önemli isimlerinin de katıldığı ödül töreni Oyuncu Mehmet Er ve Oyuncu-Yazar Mustafa Sefa Güvenir tarafından sunuldu.

Ödül töreninde Altın Kalem Ödül sertifikaları ve yer yazar için dikilen fidanlara ait sertifikalar yazarlar teslim edildi. Resepsiyonda davetlilere ikramlar sunuldu. Ödül alan her bir yazarla ayrı ayrı röportajlar yapıldı. Öğretmen yazar Cengiz Azman kendisiyle yapılan röportajda kitabın hazırlık süreciyle ilgili bilgi vererek bu süreçte destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Cengiz Azman, “Altın Kalem Ödülüne layık görüldükten ödül için geldiğim şu ana kadar geçen yaklaşık bir aylık süreyi özellikle hazırladığımız görsellerle sosyal medya üzerinden Çayeli’nin tanıtımını da hedefledim” diyerek söze “Bu görsellerde Ağaran Şelalesi, Senoz Vadisi, Kemerli Köprüler, Kapalı Ahşap Köprü, Asma köprüler, Gizlibahçe Çaylık, AHİ Doğal Yaşam Müzesi’nin bulunduğu Çayeli’nden geliyoruz mottosunu kullandık” şeklinde devam etti. “Ayrıca buradaki davetlilerden aldığım olumlu dönütlerde görüyorum ki ödül görsellerinin oluşturduğu etkinin memnuniyet verici olduğunu görmekten mutlu oldum” dedi.

Beykoz'daki Mihrabat Korusu'nda Altın Kalem Ödüllerinin sahiplerini bulduğu gecenin açılış konuşmasını yapan organizasyonun komite başkanı yazar Serra Erdoğan, kitap okuma alışkanlığı olmayan bir topluma bu alışkanlığı kazandırmak için atılmış bir adım olduğunu belirtti. Erdoğan, “Popülist kültürün edebiyata yerleşmesi, maalesef ülkemizde olumsuz bir gerçek. Maddesel kaygılar nedeniyle kartelleşmiş yayın sistemi ‘eser ne olursa olsun önce isim’ ilkesiyle hareket ettiğinden, onca gerçek edebiyat eseri hak ettiği değeri bulamamakta ve okuyucusuyla buluşamamakta. Altın Kalem Ödülleri etkinliğimizde, başarılı eserler ortaya koyan yazarlarımızı ağırlayıp onları onure ediyoruz” dedi.

Altın Kalem Ödülleri töreninde fotoğraf kitapları dalinda ödül almak için sahneye davet edilen öğretmen-yazar Cengiz Azman, sahneye elinde kitabıyla çıktı. Ödülünü teslim almasının ardından organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ederek söze “Buraya 1200 km uzaktan Rize Çayeli’nden geliyorum. Çay kokulu Şehir Çayeli’nden size selamlar getirdim. Yazdığım 10’dan fazla kitap olmasına rağmen beni arayan soran olmadı. Ancak bir gün e postama gelen davetle bu ödüle layık görüldüğümü öğrendim. Çok mutlu oldum, duygulandım. Bu kitabı Çayeli’ne Çayeli Lisesine, Çayeli Ortaokuluna, Çayeli Dostluk Grubuna, Çayeli Lisesi Mezunlar Derneğine ve bu kitabı hazırlamama destek veren binlerce güzel insana ithaf ediyorum” şeklinde devam ederek yaptığı duygusal konuşma davetlilerden büyük alkış ve tebrik aldı.

Kitapla ilgili olarak aldığımız bilgiye göre: Fotoğraf kitabı dalında "Yarım Asırlık Fotoğraflar" kitabıyla alanında tek eserle ödüle layık görülen öğretmen-yazar Cengiz Azman bu eseri Temmuz 2021 tarihinde yayınlandı. Kitabın hazırlıkları üç yıl sürdü. Kitap büyük bir arşiv çalışmasının ardından gerçekleştirilen titiz bir çalışmanın ürünü olarak basıma hazırlandı. Kitapta Çayeli'nin kültür, eğitim ve beşerî tarihine ait yaklaşık 100 yıllık fotoğraflara, Çayeli Ortaokulunun 70 yıllık fotoğraflarına, Çayeli Lisesinin 50 yıllık fotoğraflarına fotoğraflarına yer verildi. Kitapta 1929’dan 2020 yılına kadar 10 bin kişiye ait 1500 fotoğraf bulunuyor. Kitapta yer alan her bir fotoğraf üzerinde titiz bir çalışma ve dijital temizlik çalışması yapıldı. Büyük bir emekle hazırlanan kitaptaki her bir fotoğrafın fotoğrafın çekildiği tarih, fotoğrafta yer alan kişilere ait isimler ve fotoğrafların kısa hikayelerine yer verildi. Bu eşsiz eserin hazırlanmasında Çayeli Lisesi Çayeli Ortaokulu Dostluk Grubu üyelerinin yanında Çayeli Lisesi Mezunlar Derneği, Çayeli Tarihi Platformu-Yahya Bilgin, Çayeli Sedef Fotoğrafçılık, fotoğraf sanatçısı ve arşiv sahibi Fatih Sultan Kar, fotoğraf arşivi sahibi Coşkun Akbulut arşiv ve malzeme desteğinde bulundu. Yazar Cengiz Azman hocamızın büyük bir ekip çalışması ile eşsiz bir eseri ortaya çıkarması ve bu eserin ödüle layık görülmesi emek ve destek herkesi ayrıca gururlandırdı.

 

Aktif olarak yazarlık çalışmaları devam etmekte olan Cengiz Azman Çayeli Hacı Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde felsefe öğretmeni olarak görev yapmasının yanında yayınlanmış olan “Dersimiz Felsefe”, “Felsefenin Anatomisi”, “Felsefenin Gizemli Sözcükleri”, “Felsefizm”, “Sınavının Şifresi”, “Felsefe (X+1)2”, “Öğretmenlik Hatıraları”, “1970 Çayeli Lisesi Efsanesi”, “Çayeli Lisesi Efsaneleri”, “Yarım Asırlık Fotoğraflar”,  “Filozof” “Dostluğun Mısraları” isimleriyle yayınlanmış 12 kitabı bulunmakta olup yazımı devam eden “Bu Kitabı Okumalısınız”, “Heybemdeki Hikayeler”, “Sadakat” ve “Mucit” isimli kitaplarının çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca birçok dergi ve internet sitesinde yayınlanmış yazıları bulunmaktadır.

Çayeli Lisesinde 2001-2020 yılları arasında öğretmen, müdür yardımcısı ve okul müdürü olarak görev yapan Cengiz Azman hocamız tam bir Çayeli, Çayeli Lisesi ve Çayeli Ortaokulu sevdalısı olması bu eseri hazırlamasındaki en büyük etkenlerden biri olmuş. Bir önceki dönem okul müdürlüğünü de yaptığı Çayeli Lisesinin mezunları ve mensuplarıyla oluşturulan “Çayeli Dostluk Grubu” (Çayeli Lisesi-Çayeli Ortaokulu Dostluk Grubu) nda önemli sosyal, kültürel çalışmalarıda grup üyeleri ile beraber yürütmektedir. Çayeli Lisesi Çayeli Ortaokulu Dostluk Grubu  öğretmenler, eski mezunlar ve mensuplardan oluşmakta olup aktif çalışmalar yürütmektedir. Cengiz Azman hocamızın editörlüğünde dört farklı eserin basımı grubun destekleri ile gerçekleştirildiği öğrenildi. 2019 yılında “1970 Çayeli Lisesi Efsanesi”, 2020 yılında “Çayeli Lisesi Efsaneleri”, 2021 yılında “Yarım Asırlık Fotoğraflar”, 2022 yılında “Dostluğun Mısraları” kitaplarının basımı gerçekleştirildi.

Öğretmen-Yazar Cengiz Azman hocamızı bu başarısı dolayısıyla tebrik eder başarılarının daim olmasını dileriz.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çayeli’nin Su Sorunu Çözüme Kavuştu! İhaleye Çıkılıyor

Çayeli’nin Su Sorunu Çözüme Kavuştu! İhaleye Çıkılıyor

22-03-2024 - ÇAYELİ

AK Parti Çayeli Aday Tanıtım Toplantısına Hazırlanıyor

AK Parti Çayeli Aday Tanıtım Toplantısına Hazırlanıyor

29-02-2024 - ÇAYELİ