GEÇMİŞ OLSUN MADENLİ

Çayeli'nde genelinde yağan yoğun yağış sebebiyle Madenli'de sel felaketi oluştu.

MADENLİ - 15-07-2020 18:21 606 kez okundu.

GEÇMİŞ OLSUN MADENLİ
"

Geçtiğimiz günlerde Çayeli ve İlçe genelinde şiddetli yağışlar Madenli'nin sel'e boğulmasına sebep oldu. Aniden bastıran şiddetli yağış sebebiyle bir anda küçük akar su ırmakları dolarak belde merkezini bastı. Olayın gerçekleşmesinin hemen ardından Madenli Belediyesi iş makinaları, Çayeli ve diğer belediyelere ait makinalar bölgeye sevk edildi. Şiddetli yağış sebebiyle madenli yolu ulaşıma kapandı. Belediye Başkanı Necip Yazıcı tüm ekiplerini görevinin başına çağırarak mağdur olan ailelere ulaşılmaya çalışıldı. Bir çok mahallenin yolu kapanırken çok sayıda vatandaşta evlerinde mağdur kaldı.

Yağışın hemen Karametli mevkiinde bir ev heyelan sebebiyle yıkıldı. İçerisinde olanları son anda kurtaran çevre civardaki vatandaşlar akut ve afad ekibiyle çevre evleri boşalttılar.

BAKAN SOYLU ve YAZICI MADENLİ'YE GELDİ

Hem Artvin'de oradaki Yusufeli baraj şantiyelerinde çok yoğun bir afetle karşı karşıya kalındı. Orada dün bir kaybımız vardı, 3 de bugün kaybımız var, 4 kaybımız. Yine aynı şekilde sabah İkizdere'de oldu. Aynı zamanda öğleden sonra da saat 16.00 itibarıyla bu bölgede Çayeli ve Madenli bölgesinde oldu. Çayeli merkezde de var. Bir mahallede yoğun tesir oluşmuş durumda ama burada da özellikle dağlardan, yukarılardan gelen rüsubatın, toprağın hem derelerin taşması hem de yukarıdan akarsuların oluşturduğu ciddi bir toprak yığılmaları, seller söz konusu. Ciddi menfezlerde tıkanıklıklar söz konusu."

Bakan Soylu, şu anda 12 köye ulaşım konusunda problem yaşadıklarına işaret ederek şunları kaydetti:

"Aynı zamanda toplam 11 yaralımız söz konusu ve 1 de kaybımız var. İnşallah o köylere ulaşma konusunda da çok ciddi bütün ekiplerimiz çalışma yapıyor."

- "Devlet bütün imkanları ile buradadır"

Devletin bütün imkanlarıyla bölgede olduğunu vurgulayan Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle de hem müdahale hem de yaraların sarılması hususunda talimatları söz konusudur. Bütün çalışmalar ona göre yapılacak. Hasar tespitleri ona göre yapılacak. Allah beterinden muhafaza etsin, duamız odur. Tekrar Çayeli'mize, Madenli'ye, Rize'ye, Artvin'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Can kayıpları için de başsağlığı dileklerimizi, Allah rahmet eylesin." ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da büyük bir felaket yaşandığına dikkati çekerek "geçmiş olsun" temennisinde bulundu.

Devletin bu konu ile alakalı hemen hemen bütün birimlerinin temsilcilerinin burada olduğunu ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti:

"Bir tane kayıp vatandaşımız var, inşallah canlı olarak ulaşırız. Onun ötesinde bir can kaybı olmaması tek tesellimiz. Onları onarırız. Tabii afet, doğal afet diyoruz. Elbette ki bunun insan faaliyetinden, eyleminden kaynaklanan sebepleri de olabilir. İnşallah bu vesile ile bunlar da ortaya çıkacak."

Yazıcı, "geçmiş olsun" dileğini yineleyerek,  "Allah daha büyük felaketlerden korusun, esirgesin. Temennim bu." dedi.

Yazıcı, Artvin'in Yusufeli ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanlarda yaşanan can kaybından duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.

Konuşmaların ardından Soylu, Yazıcı ve diğer ilgililer, Çayeli ilçesine geçerek, Eskipazar Mahallesi'nden geçen Şairler Deresi alanında da incelemede bulundu.


 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çayeli Bakır İşletmeleri Çalışanlarına Kanser Taraması

Çayeli Bakır İşletmeleri Çalışanlarına Kanser Taraması

23-04-2024 - MADENLİ

Madenli Kavşağında Kaza 6 Yaralı

Madenli Kavşağında Kaza 6 Yaralı

08-04-2024 - MADENLİ