Çayeli Bakır'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Daveti

Çayeli Bakır, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla buluştu.

MADENLİ - 11-01-2023 13:46 1519 kez okundu.

Çayeli Bakır'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Daveti

Türkiye'nin yeraltı maden işletmelerinden Çayeli Bakır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlediği kahvaltı davetinde Rize basın mensuplarını ağırladı. Çayeli Bakır Genel Müdürü Murat Güreşçi ve Çayeli Bakır yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen davete Rize'de görev yapan basın mensupları katıldı.

Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Çayeli Bakır Genel Müdürü Murat Güreşçi; " Bizler de siz gazetecilerimiz gibi aynı gayretle çalışmaya devam ediyor, Rize’nin gelişmesine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle başta siz kıymetli Rizeli gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.” dedi.

Şirketin faaliyetleri hakkında bilgi veren Murat Güreşçi, şirketin kuruluşunun 40. Yılında olduğunu vurgulayarak “Bölgemizin ve ülkemizin gelişimi için kurulduğumuz günden beri ve ilk günkü heyecanla çalışmaya, değer katmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar 27 Milyon ton cevher üretimi gerçekleştirdik. 5 Milyon Ton cevher konsantresi ihracatı yaptık. Bölgede en çok ihracat yapan firmalardan biriyiz. Çalışanımızın % 85’i Rize’den. Bugüne kadar 1,700 kişiye istihdam sağladık, 3. kuşak çalışanlarımız var. Çalışanlarımızın gelişimleri için sadece 2022 yılında 10.372 saat eğitim verildi. Metalik Madencilik alanında kalıcı değerler üretiyoruz. Bugüne kadar 50’den fazla Çayeli Bakır çalışanı, 20 ‘den fazla farklı maden şirketlerine yönetici olarak transfer olmuş, Üretime başladığımız 1994 yılından bu yana Maden Kurtarma Ekibimiz hem sahamızda hem de ihtiyaç halinde tüm alanlarda destek veriyor ve verebilecek donanıma sahip. Çalışanlarımızın %50’si ilkyardımcı sertifikasına sahip. 2010 dan beri yürüttüğümüz Temel Madencilik Eğitimi projesi ile yöremizdeki 124 işsiz gencimize teorik ve uygulamalı eğitimler sonunda 540 sertifika verdik, %76 sı da istihdam imkanı buldu. 2013’ten beri; beldemizdeki 607 üniversite öğrencisine burs verdik, 2014 te başladığımız Arıcılık projesinde bugüne kadar 66 tondan fazla bal üretildi, Eğitimden Sağlığa, Kamu Hizmetlerinden Spora, Sosyal Projelerden çeşitli Sivil Toplum Gönüllülerine yönelik yüzlerce projeye destek olduk ve olmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Madenli Kavşağında Kaza 6 Yaralı

Madenli Kavşağında Kaza 6 Yaralı

08-04-2024 - MADENLİ

Madenli Belediye Başkan Adayı Bayram Ali Sarı'dan Teşekkür Mesajı

Madenli Belediye Başkan Adayı Bayram Ali Sarı'dan Teşekkür Mesajı

02-04-2024 - MADENLİ