MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
28 MART Perşembe 13:37
Advert - Advert - Advert - Advert

Sağlık Bakanlığı Rize'de 139 Sürekli İşçi Alacak

İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Sağlık Bakanlığının Rize’de alımını yapacağı 139 sürekli işçi alımına ilişkin İl Müdürlüğü ile kuruma ait hizmet noktalarından başvuru alınmayacağını, başvuruların sadece internet üzerinden yapılacağını söyledi

RİZE
Giriş Tarihi : 26-03-2020 08:46
Sağlık Bakanlığı Rize'de 139 Sürekli İşçi Alacak
"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlığa alınacak 32 bin personelin, 11 bininin hemşire, 1600'ünün ebe, 4 bin 687'sinin sağlık teknisyeni olmak üzere 18 bin sözleşmeli sağlık personeli ile 14 bin sürekli işçi olacağını açıkladı. Bu kapsamda Rize’de 139 sürekli işçi alımı yapılacak. Alımı yapılacak sürekli işçilerden 11'i güvenlik görevlisi, 119'u temizlik görevlisi ve 9'u klinik destek elemanı olarak alınacak. Rize’de kaç adet hemşire, ebe, sağlık teknisyeni ile sözleşmeli sağlık personeli alınacağı ise ÖSYM’nin başvuru alımını açıklayacağı tabloda belli olacak.

139 adet sürekli işçi alımına ait  26 – 30 Mart’ta yapılacak başvurulara 18-35 yaş aralığında olanlar başvurabilecek. Sürekli işçi alımı için noter kurası 8 Nisan 2020'de Ankara'da çekilecek.

Rize’ye alınacak 139 sürekli işçi alımına ait Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının 81 ilde alımını yapacağı 14 bin sürekli işçi alımı başvurularının esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden elektronik (online) veya E-devlet ve Alo 170 hattı üzerinden yapılacağını kaydetti.

Başvuruda bulunacak adayları uyaran Kiraz, İŞKUR İl Müdürlükleri ile İŞKUR hizmet noktalarından başvuru alınmayacağını kaydederek, adayların İŞKUR İl Müdürlükleri ile hizmet noktalarına müracaat için gitmemelerini isteyerek, “Bu sebeple halkımızın sağlığı ve evde kalınması zorunluluğunun genel halk sağlığı ve salgının yayılmaması için hiçbir İl Müdürlüğümüzde kayıt işlemi yapılmayacaktır. Bu sebeple Rize Çalışma ve İş Kurumunda kayıt işlemi yapılmayacağını, konunun önemine binaen bilgilendiriyor, asla vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını ve yayınladığımız online adreslerimizden kayıt yapmalarını önemle rica ve tavsiye ediyorum. Başvurular 26-30 Mart 2020 tarihinde esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden elektronik (online) veya E-devlet ve Alo 170 hattı üzerinden yapılacak olup, sonuçlar Ankara’da çekilecek noter kurası ile belli olacak. İŞKUR İl Müdürlüğü binamızda başvuru alınmayacaktır.” dedi. olay53.com

ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR