MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
20 NİSAN Cumartesi 05:55

ÇAYKUR, 2. Sürgünün İlk Gününde 1200 Ton Yaş Çay Aldı

İkinci sürgün alımlarını bugün başlatan ÇAYKUR, ilk günde 1200 ton yaş çay alımı gerçekleştirdi.

RİZE
Giriş Tarihi : 02-07-2019 08:57
ÇAYKUR, 2. Sürgünün İlk Gününde 1200 Ton Yaş Çay Aldı
"

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ikinci sürgünü bugün açtıklarını ve ilk günde bin 200 ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Alim, ikinci sürgünde üreticilerden dönüm başına 400 kilogram yaş çay alacaklarını ifade etti.

2019 yılı birinci sürgünde kotanın dönüm başına 500 kilogram olduğu hatırlatmasında bulunan ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, yapılan değerlendirmeler sonucu kotanın, birinci sürgündeki yüksek yaş çay alımı da dikkate alınarak dönüme 400 kilogram olarak belirlendiğini kaydederek, ikinci sürgün yaş çay alımlarını bugün itibariyle başlattıklarını ve ikinci sürgünün ilk gününde üreticilerden bin 200 ton yaş çay satın alındığını belirtti.

Üreticilere, evsafına uygun ürün toplanması konusunda dikkatli olmaları uyarısında bulunan Alim, çay alım evlerinde Artvin'in Borçka ve Kemalpaşa ilçesinden başlayarak bazı değişikliklere giderek, kaliteli çay alımı için çeşitli konularda yenilik yapacaklarını belirterek, birinci sürgünde artan yaş çay kalitesinin ikinci sürgünde çok daha yukarı çıkacağına inandıklarını kaydetti.

ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR