MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
24 NİSAN Çarşamba 11:29

Çayeli'ne Hayırlı Olsun Seslidere İçme Suyu Projesi Hayata Geçiyor

Çayeli'nde yapılması planlanan, 75 milyon 136 bin 500 TL değerindeki “Seslidere İçme Suyu Projesi”nin yüzde 50’lik bütçesi, Su Kanalizasyon ve Altyapı Projesi kapsamında hibe olarak karşılanarak yapılacak.

ÇAYELİ
Giriş Tarihi : 09-06-2020 16:53
Çayeli'ne Hayırlı Olsun Seslidere İçme Suyu Projesi Hayata Geçiyor
"

Çayeli Belediyesinden yapılan açıklamada projenin SUKAP’tan yaralanması, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından uygun görüldüğü belirtildi.

Konuyla ilgili ÇAYHABER muhabirine açıklama yapan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, 15 yıldır takip edilen projenin son noktasını koyan kişi olduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Başkan Çiftçi proje hakkında detaylar vererek, süreci anlattı. Çiftçi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“SUKAP Projesi’ni Çayeli yaklaşık 15 yıldır takip ediyor. Seslidere Köyü’nde bir su kaynağı tespit edilmişti. Zaman içerisinde her bir belediye başkanı arkadaşın bu projeye emeği oldu. SUKAP Projesi’nden 25 Bin’den az nüfusu olan ilçeler faydalanabiliyor. Yapılacak olan yatırımın yüzde 50’sini hibe olarak alabileceğiz. 75.136.500 TL değerindeki projenin yüzde 50’lik bütçesini Çayeli hibe olarak alacak. Projenin içerisinde su alma yapısı, su arıtma tesisi, şehir içi hatları ve depolar yer alacak.”

HİBEYİ İKİNCİ KEZ ALAN TEK İLÇEYİZ
“Çayeli Belediyesi önceki dönemlerde Limaköy mahallesinde SUKAP’tan yararlanmıştı. Söz konusu hibe bir ilçeye bir defa veriliyor. Çayeli olarak bu hibeyi ikinci defa alan beklide tek ilçeyiz. Bu durum için Ankara’ya defalarca gittim. İLBANK Genel Müdürü ile defalarca görüştük ve su sorunun ilçede büyük bir sıkıntı olduğunu ifade ettik. Çayeli’nin 50 yıllık sorununu çözüme ulaştırmak adına bu projeyi hayata geçirmiş olduk. Projeye son noktayı koyan kişi olarak çok mutluyum.”

PROJEYİ EN İNCE ŞEKİLDE TAKİP EDECEĞİZ
“İhale olacak ve akabinde yapımı başlanacak. Bölgemize yapılan bir çok yatırımı, işini takip etmeyen müteahhit kötü yapıyor. Devlet gerçekten bölgemize yatırımları fazlasıyla akıtmaya çalışıyor. Burada yapılan bir projeye milyonlar harcanıyor ve yöneticiler de bu yapılanları takip etmiyor. Önümüzdeki süreçte bu projeyi (SUKAP) en ince şekilde takip edeceğiz.”

YILAN HİKAYESİNE DÖNMÜŞTÜ
“Çayeli’nin su sorunu artık ortadan kalkmalı. Yıllarca yılan hikayesine dönmüş bir sorun oldu artık. Geçen yıl nüfusla ilgili bir çalışma yapmamıştım. SUKAP’tan nüfusu 25 Bin’in altında bulunan ilçeler faydalanabiliyor.  Vatandaşlarımız, Çayeli Belediyesi’nin daha güçlü olması ve kendilerine daha hızlı hizmet gelebilmesi için Çayeli nüfusuna kayıt olmaları gerekiyor. Biz burada yaklaşık 30 Bin’in üzerinde vatandaşımıza hizmet veriyoruz ama maalesef kayıtlarımız düşük. Madenli ve Büyükköy Belediye başkanı da Çayeli merkezde yaşayıp beldelerinde yöneticilik yapıyorlar. Biz geçen yıl için bilerek nüfus çalışması yapmadık. Bu vesileyle de hemşerilerimizi bilgilendirmek istiyorum.”

ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR