MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
25 NİSAN Perşembe 18:00

Çayeli Sel Felaketinden Sonra Yaralarını Sarmaya Devam Ediyor

Çayeli Belediyesi, İlçede yaşanan sel felaketinin ardından yaralarını sarmaya devam ediyor.

ÇAYELİ
Giriş Tarihi : 17-07-2020 10:27
Çayeli Sel Felaketinden Sonra Yaralarını Sarmaya Devam Ediyor
"

13 Temmuz Pazartesi akşamı etkili bir şekilde yapan ve metrekareye 246 kilogram yağmur düşen Çayeli İlçesinde ve bağlı köyler ile Beldelerde heyelanlar meydana geldi. İlçe merkezinde Eskipazar mahallesi şairler deresi taşarak bölgedeki işyeri ve apartmanları ibadethaneleri sel suları ile kapladı. Sel felaketinin geliştiği bölgede bulunan araçlar ise sular altında kaldı. Bir çok köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi Ankara programını yarıda keserek ilk uçakla Çayeline gelerek çalışmaların başına geçti. Koordineli bir şekilde aciliyetli olan bölgeler başta olmak üzere kurtarma ve heyelan kaldırma çalışmalarına başlandı.

YARALARIMIZI SARIYORUZ
Başkan Çiftçi, Sel felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren İlçemizde ummalı bir çalışma gerçekleştirdik. Sağolsun çevre belediyelerimiz başta Rize Belediyesi olmak üzere fındıklı, arhavi, derepazarı ve diğer belediyeler hemen iş makinelerini bölgeye sevk ettiler. Vatandaşlarımızın mağduriyetliğini gidermek üzere tüm kadromuz ile sabah saatlerinde kadar aralıksız olarak heyelan temizleme ve kurtarma çalışmaları gerçekleştirdik. Yine şairler deresi üzerinde yıkılan bir köprü vardı beni aradılar yardım istediler olay yerine gidip ordaki vatandaşlarımızı iş makinalarımızla kurtararak güvenli bölgeye aldık diyerek konuşmalarına devam etti.

BAKANLARIMIZ BÖLGEMİZE GELDİ
Çiftçi; Bakanlarımız Süleyman Soylu ve Murat Kurum afetin yaşandığı bölge olan şairler deresi üzerinde Rize valimiz ile beraberindeki müdürler ile incelemelerde bulundular. Mağdur olan vatandaşlarımız ile bir araya gelen bakanlarımız yaralarımızı devlet olarak birlikte saracağız bundan şüpheniz olmasın dendi. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum; dere güzergahı üzerinde ivedilikle düzenleme yapılması için talimat verdi.

ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR