MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
20 NİSAN Cumartesi 07:15

Çayeli Belediyesinden Yeni Cadde Çalışması

Çayeli Belediyesi hibe proje kapsamında atıl durumdaki caddeyi yenileyerek kullanıma açıyor.

ÇAYELİ
Giriş Tarihi : 22-02-2020 20:48
Çayeli Belediyesinden Yeni Cadde Çalışması
"

Çayeli Belediyesi İlçede bulunan Kültür Merkezinin arka kısmındaki atıl caddenin şehre kazandırılması için hazırlamış olduğu hibe maddi destek projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kabul edildi.
Projenin kabulunun hemen ardından ihalesi yapılan cadde yenileme çalışmaları devam ediyor. Eskipazar mahallesindeki yürütülen çalışmaları Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Kültür Sanat ve Sosyal amaçlı kullanılacak olan caddenin altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Çiftçi şu ifadelere yer verdi “ Şehrin en yoğun turistin geldiği bölge burası. Bu bölgede hazırlamış olduğumuz proje kapsamında küçük çarşılar oluşturarak atıl durumdaki caddeyi kullanışlı bir alan haline getirmiş olacağız. Bölgede bulunan çocuk parkını yenileyip devamında ise sosyal tesis yapacağız. Amacımız bölgemize gelen turistin hem eğlenmesi, hem keyifli saatler geçirmesi, hemde alışverişini yaparak bölgeden ayrılmasını sağlamak. 250 metrelik alanda gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalarımız tamamlandığında halkımızın en çok talep ettiği yaz etkinliklerini de yine bu alanda yapmayı planlıyoruz. Yine bu bölgeyi şehrin merkezine bağlamak için şairler deresi üzerine bir adet otantik ahşap asma köprü yapacağız. Böylelikle bu caddeyi gezen turist ve vatandaşlarımız köprümüzü kullanarak şehrin merkezine geçiş yaparak orda da faaliyetlerini sürdürebilecek. Şuan altyapı çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Altyapı çalışmalarımız tamamlandıktan kısa bir süre sonra da üst yapı çalışmalarına başlayacağız. “ diyerek açıklamasına devam etti.

ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR