MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
16 NİSAN Salı 09:13

Çayeli AK Adaylarını Bağrına Bastı

Ak Parti Çayeli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyesi ve İl Genel Meclis Üyesi aday tanıtım toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

secim-2019
Giriş Tarihi : 08-03-2019 09:55
Çayeli AK Adaylarını Bağrına Bastı
"

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Âlim, Rize Eski Milletvekilleri Nusret Bayraktar ve Hikmet Ayar, AK Parti İlçe Başkanı İshak Karahan, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, AK Parti Çayeli Belediye Başkan Adayı Mustafa Baltacı, Madenli Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Necip Yazıcı, Büyükköy Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Hamza Saruhan, ilçe ve belde belediye meclis üyesi adayları, il genel meclisi üyeleri ve il genel meclisi üyesi adayları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Başkanı İshak Karahan şunları söyledi; Bu seçim yerel yönetimleri belirlemekten ziyade sonuçları açısından tüm ülke genelinde özellikle hepinizin malumu bazı şer odaklar tarafından davamızın lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun iradesini sorgulamak açısından bir fırsat olarak beklendiği aşikârdır. Bize düşen liderimizin mücadelesinde onun önüne çıkan engelleri aşmasında ona yardımcı olmaktır. AK Parti Çayeli ilçe başkanı olarak teşkilatıma olan güvenim tamdır. 2014-2019 yılları arasında partimizi temsilen yerel yönetimlerde görev yapan başta Sayın Belediye Başkanımız Dr. Atilla Esmen olmak üzere Çayeli, Madenli, Büyükköy meclis üyelerine ve İl genel meclis üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni dönemde görev alacak arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Çayeli insanına hizmet yolunda yapacakları her hayırlı işte insani ve siyasi olarak her daim yanlarında olacağız.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Âlim’de yaptığı konuşmada; “31 Mart’a 18 Belediyemizde de elde edeceğimiz zaferi 2024 yılında kutlayacağız. 5 yıl boyunca icra ettiğimiz hizmetlerin zaferini görev süresinin sonunda yaşayacağız.” Şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı Ak Parti’nin kuruluşu ile ilgili değerlendirmede bulunarak başladığı konuşmasında sözlerine şöyle devam etti. “Biz sizinle beraber yola çıktık, sizinle beraber yürüyen kadrolarız. Türk siyasi tarihinde milletin bizzat inşa ettiği tek parti AK Parti’dir. Bizde bu kararlılığı hiçbir zaman unutmadık. Hep sizinle beraber yürüdük. AK Parti siyasetinin merkezinde millet vardır. 18 milyon kilometrekare imparatorluğun üzerine kurulmuş yeni Türkiye gibi önemli bir ülkeyi yönetmek maharet ister. Türkiye bu coğrafi stratejiyi hamleye dönüştürecek liderini buldu. O Liderin ismi Recep Tayyip Erdoğan.”

Rize’ye yönelik yaptığı değerlendirmede ise sözlerini şöyle sürdürdü; Rize’ye bakalım. 60 yıl Ovit Tüneli denildi. Söz verenler oldu. İnşallah maşallah dedik dinledik ama bir taraftan da Ovit Tünelinin rantabl olması için çalışmalarını sürdürdük. Nitekim Genel Başkanımız artık vakti geldi bu dağı deleceğiz dedi. Ve 2012 de temelini atarak şimdi o dağı deldi

Havalimanı diyorduk. Başlamadan önce “hehe” diyen oldu mu? En sonunda vakti geldi. Programa alındı ve tamam yapıyoruz dedik. Türkiye’nin deniz üzerinde dolgu yöntemiyle yapılan ikinci havalimanı. İnşallah bir aksilik olmazsa 2020 yılının sonunda hizmete açılacak.

Bunları bir plan program dâhilinde yapıyoruz ancak en çok sıkıntı çektiğimiz nokta işsizlik. Orada da bir tuhaflık var. Yazın geliyoruz buralarda Gürcü işçilerden geçilmiyor. Bu bir gerçek. Bahçemiz var çayı toplamıyoruz. Böyle de bir durum var.

31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerle ilgili ise şunları söyledi; Yerel Seçimlere giriyoruz. Oy kutsaldır. İş olsun diye oy hakkı kullanılmaz. Şu veya bu sebepten dolayı kızgınlığını telafi etmek için bir şeye yaramayan yere oy verilir mi. 31 Martta sandığa gittiğinizde burada kafanızı çelmesinler. Çok önemli hakkınızı hizmet sağlayacak kadroları bir yana bırakıp sadece laf üretecek kişilere vermeyin oyunuzu. Çayeli için kullanın oyunuzu. Şunu bilin ki bizim hem yerel seçim kadrolarımız hem de merkez hükümet kadrolarımız hiç kimseye yüzünü kızartacak iş yapmamıştır. Birlikte yürüyoruz. Sloganlarımıza bakın hepsinde “millet” kelimesi vardır.

Mevcut Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen ve Belediye Başkan adayı Mustafa Baltacı ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi; “Atilla Esmen’i tebrik ediyorum. Kendisi dürüst çalıştı. Belediyecilikte bunlar önemli. Mustafa kardeşimin de daha önceden tecrübesi var. Daha başarılı işler yapacağına inandık ve Genel Başkanımızın da onayıyla kendisini aday gösterdik. Burada parti içerisindeki işlemler açısından süreç bitmiş, bu süreçten sonra AK Parti’ye gönül vermiş vatandaşlarımızın yapacağı iş en yüksek oyla seçimi gerçekleştirmeleridir. 31 Martta sandığa giderken AK Parti hükümetlerinin ülkemiz için elde kazanımları asla göz ardı etmeyelim. Pire için yorgan yakmayalım. Biz sizlere güveniyoruz.

Programın son kısmında Belediye Meclis Üyesi adayları ile beraber sahneye davet edilen Çayeli Belediye Başkan adayı Mustafa Baltacıda yaptığı selamla konuşmasında şunları söyledi; Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, milletvekillerimiz, il ve ilçe teşkilatlarımızın da desteğiyle; Çayeli’ne belediye başkan adayı olarak bizleri laik gördüler. Sizlerin huzurunda kendilerine teşekkür etmek istiyorum. İnsana hizmet eden, insanların en hayırlısıdır. Bizler Çayeli’nde sıkmadık el çalmadık kapı bırakmayacağız. Hemşerilerimize hizmet edip sizlerin yüzünü ak edeceğiz. Allah’ın rızasını vatandaşlarımızın duasını alacağız. 10 yıl belediye başkan yardımcılığı yaptım. Bizler Çayelililer olarak çok şanslıyız. Her şeyden önce Dünya Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan var. Çayeli’nde çok güzel hizmetler yapacağız. Sevgili kardeşim Atilla Esmen’e ve meclis üyelerine yapmış oldukları hizmetlerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Geldiğimiz günden beri çok heyecanlıyız. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. 31 Mart akşamı hep birlikte mutlu olmak dileğiyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR