MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
18 NİSAN Perşembe 16:43

Başkan Çiftçi Seslidere İçmesuyu Projesi İçin Kaynağı Yerinde İnceledi

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Seslidere İçmesuyu Projesinin gerçekleşeceği bölgede incelemelerde bulundu.

ÇAYELİ
Giriş Tarihi : 30-06-2020 10:01
Başkan Çiftçi Seslidere İçmesuyu Projesi İçin Kaynağı Yerinde İnceledi
"

Çayeli Belediyesi geçtiğimiz günlerde resmi sosyal medya hesabından İlçenin su sorununu çözüme kavuşturacak olan Seslidere İçmesuyu Projesininin %50 hibe ile kabul edildiğini duyurdu.

Sosyal medyadan yapılan açıklamada;

"ÇAYELİMİZE HAYIRLI OLSUN

BAŞKANIMIZIN GAYRETLİ ÇALIŞMALARI SONUCU HAYAL OLAN “ Seslidere İçmesuyu Hattı Projesi” %50 HİBE İLE GERÇEK OLUYOR Yıllardır adından çokça bahsedilen fakat bir türlü projesinin ilerlemediği İlçemizin en acil ihtiyaçları arasında yer alan “Seslidere İçmesuyu Projesi” Başkanımız Sayın İsmail Hakkı ÇİFTÇİ’nin göreve geldiği ilk andan itibaren yapmış olduğu girişimler ve Ankara temasları sonucunda “Su Kanalizasyon ve Altyapı Projesi” SUKAP kapsamında bedeli 75.136.500 TL eski para ile (75 trilyon) olarak belirlenen ilgili projenin finansmanının %50'sinin SUKAP ödeneğinden HİBE olarak karşılanması Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından uygun görülmüştür. Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte İlçemizin en acil ihtiyaçlarından birisi olan su sorununu uzun yıllar yetecek ve ihtiyaca cevap verecek şekilde çözüme kavuşturmuş olacağız. Bu projenin İlçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz." diyerek açıklama yapılmıştı.
BAŞKAN ÇİFTÇİ HAFTASONU SUYUN KAYNAĞINI İNCELEDİ
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, haftasonu seslidere köyüne gerçekleştirdiği ziyarette köy muhtarı Mehmet Ali Şark ile birlikte seslidere suyunun kaynağını yerinde görerek incelemelerde bulundu. Başkan Çiftçi" İnşallah kısa zaman sonra bu projemizin ilk kazmasını vurup güzel İlçemizin çilesi haline gelmiş olan su kesintilerinden kurtulmuş olacağız. Bu demek değildir ki su hiç kesmeyecek. Tabiki su kesintilerimiz olacak fakat bu kesintiler hattın iyileştirilmesi ve yeni projenin uygulanmasının ardından en aza indirilmiş olacak belkide kesinti dahi yaşanmayacak." ifadelerine yer verdi.
ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR