MADENLİ HABER | Madenli, Çayeli, Rize ve 53 Haberler
HV
16 NİSAN Salı 22:31

Başkan Çiftçi; “ Kurban Pazarı Sorununu Çözeceğiz“

Başkan İsmail Hakkı ÇİFTÇİ Çayeli Adalar Mahallesi Kurban Pazarı açılışına katılarak üreticilerimizle bir araya geldi.

ÇAYELİ
Giriş Tarihi : 05-08-2019 12:49
Başkan Çiftçi; “ Kurban Pazarı Sorununu Çözeceğiz“
"

BAŞKAN İSMAİL HAKKI ÇİFTÇİ’DEN ÇAYELİ KURBAN PAZARI SORUNUNA ÇÖZÜM

Başkan İsmail Hakkı ÇİFTÇİ Çayeli Adalar Mahallesi Kurban Pazarı açılışına katılarak üreticilerimizle bir araya geldi. Hem üreticilerimizin hem de vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinledikten sonra Kurban Pazarı sorunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 “Sağ olsun arkadaşlar kurban pazarını ellerinden geldiği kadar temiz tutmuşlar. Burada bir düzen ortaya koymuşlar ama Çayeli genelinde 3 adet, köylerde kaç adet olduğunu tespit edemediğimiz kurban pazarları var. Buraya Ardahan, Kars, Erzurum, Van’dan gelen yetiştiricilerimiz ve hem de Çayelili vatandaşlarımız birçok yerde kurban pazarı açılmasından dolayı mağdur oluyorlar.  Bu yıl hem Kaymakam beyin hem de bizim yeni göreve gelmemizden olayı kronikleşmiş olan bu sorunu bu kadar kısa zamanda çözme gibi bir durumumuz yoktu. Üreticilerimizi temiz ve hijyen olması ve gelen vatandaşlarımıza güzel davranılması için bilgilendirdik ama önümüzdeki yıl daha düzenli, teke indirilmiş bir kurban pazarı ve gelenlerinde rahat edebileceği konfor ve hijyen içinde burada hizmetlerini bulabileceği bir Pazar olması için bu kurbandan sonra elimizden geleni yapacağız.

HEM ÜRETİCİMİZ HEM VATANDAŞLARIMIZ HEM DE ÇAYELİ BELEDİYESİ KAZANACAK

Birçok noktada Kurban Pazarı olmasından dolayı hem satıcılar hem de hemşerilerimiz bu dağınıklıktan zarar görüyorlar. Belki bu durumdan faydalanan aracı gruplar var belki de kamyoncuda 3 ayrı yerde müşteri kitlesine hitap ettiğinden dolayı bundan zarar ediyordur. Bizim için erken bir süreç oldu. Açıkça söylemek gerekirse erken bir karar almadık. Çünkü daha önceden hayvanları buraya getirenlerle burada aracılık yapanlar arasında çok öncelerden bir irtibat kuruluyor ve ticaret alışverişi yapılıyor. Bizde bu yıl o düzen bozulmasın diye bu işe müdahale etmedik.

İfade ediyoruz ve söylüyoruz ki bu yıldan itibaren bu iş Çayeli Belediyesinin kontrolünde ve bir tek yerde olacak. Hemşerilerimiz hizmeti daha uygun daha ucuz ve daha hijyenik alacak. Buraya başka yerlerden yetiştirdikleri hayvanları getiren satıcılarımız da kazançlı olacak ve bundan da Çayeli Belediyesi de kazanacak.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNAN ÜRETİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Rabbim Kurban Bayramı’nı görmeyi nasip eder inşallah. Hayırlı olmasını diliyorum. Diğer Kurban pazarlarını da ziyaret edeceğiz. Allah keseceğimiz kurbanları şimdiden makbul eylesin. Arkadaşlar sağ olsun var olsun ülkenin üretimi terk etmiş olduğu böyle bir dönemde böyle fedakârlık yapıp hepimizin ata mesleği olan hayvan yetiştiriciliğini sürdürüyorlar, devam ettiriyorlar. Ülkenin ekonomisine katkıda bulunup üretiyorlar. Ürettikleri içinde kendilerine buradan bir defa daha teşekkür ediyoruz. Aslında biz bu insanlara hakkettiğinden daha fazla değer vermemiz lazım. Böyle herkesin tükettiği bir dönemde bu şekilde kimsenin beğenmediği işleri yaptıkları için ürettikleri için teşekkür etmemiz lazım. Tekrar hoş gelmişler sefalar getirmişler. Allah onlardan razı olsun. İnşallah önümüzdeki yıl kurban pazarımız tek yerde tek elde daha kaliteli hizmet verecek. Hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Başkan ÇİFTÇİ açılış programının sona ermesiyle pazara gelen vatandaşlar ve üreticilerle öz çekim ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

ZEKİ SARIZEKİ SARI

Madenli Haber - Zeki Sarı

YORUMLAR