• Istanbul
    19°C
  • Ankara
    22°C
  • Izmir
    22°C

Mevlid Kandiliniz Mübarek olsun


SEDAT KASARCI
sedatkasarci@hotmail.com
Sedat Hocamızın "Mevlid Kandili" ile ilgili yazısı

MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Onu sen sev onu tanı

O dur tende canlar canı

           Gönüllerin tek sultanı

Peygamberin izindeyiz.

 

DeÄŸerli dostlar ! Mevlid Kandili veya Mevlid gecesinin kısaca anlamlarına deÄŸinicek olursak ki “Mevlid” doÄŸum zamanı demektir. “Mevlid gecesi” Rebiul-evvel ayının 11-12 nci günleri arasındaki gecedir.

 

.            

Resulullah efendimiz Mevlid gecelerinde (DoÄŸduÄŸu gecede) Eshab-ı Kiram a ziyafet veriri, çocukluk ve gençlik zamanındaki yaÅŸamış olduÄŸu olaylardan bahsederdi.

KardeÅŸlerim! Resullullah ın irtihalinden sonra ki Eshab-ı Kiram Resulullahın doÄŸum zamanında görülen halleri, mucizeleri okumak, dinlemek ve Peygamberimize çok ça Selat-u Selam getirerek bu geceyi ihya ederlerdi.

Resulullah efendimizin dünyaya geliÅŸini, miracını ve hayatını anlatmak veya dinlemek, bu gece yapılması gereken en büyük ibadettir. Çünkü Resulullah ı övmek ibadettir.

Her Mümin in Resulullah ı çok sevmesi gerekir. Resulullah ı sevmek imanın gereÄŸidir. Çok sevmekte kamil Mümin olmanın alametidir.

Resulullah bir Hadis-i Åžerifinde ÅŸöyle buyurmaktadır.”Beni ana, baba, evlat ve herkesten daha çok sevmeyen mümin olamaz” (Buhari)

Resulullah ı övmek Bid’at olamaz. Bu övgüden ancak Allah’ı sevmeyenler rahatsız olurlar. Çünkü Allah’u  Teala  o nu övmektedir.

Yüce Allah Kur-an-ı Kerim inde “Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik”(Enbiya suresi 107) diye buyturmaktadır.

“Biz seni bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik” (Saba.S 28)

Resulullah ı övmek, mahlukatın en üstünde olduÄŸunu söylemek, allah’u Teala nın sevgili Peygamberine verdiÄŸi üstünlükleri sevmek ve ondan ÅŸefaat istemek büyük bir ibadettir.

Resulullah ı övmek, anmak, O nun   her türlü hürmete ve sevgiye  layık olduÄŸuna delil olarak Ahzab Suresinin (Allah ve Melekleri, Resul e Salavat getiriyor, iman edenler sizde selavat getirin) mealindeki 56.ayet-i kerimesi yetmez mi?

DeÄŸerli dostlar! Mevlid gecesinde (Kandil gecesi) toplanarak Mevlid Kasidesi okumak, Hayır ve Hasanat yapmak, özellikle çok Kuran-ı Kerim okumak ve nafile ve nazamazlarımızı eda etmek,böylece bu gecenin ÅŸükrünü yerine getirmek “müstehaptır” ibadettir.

KardeÅŸlerim! Yüce Allah alemlere rahmet olarak gönderdiÄŸi, alemler onun yüzü suyu hürmetine yarattığı Sevgili Peygamberimizin izinden gitmeyi, onun Sünnetine uygun ÅŸekilde dünyada yaÅŸamayı ve  Ahiret te ÅŸefaatine nail olup cennette komÅŸu olmayı cümlemize nasip etsin.

 

Tende kalan bir can ile

AÅŸk ile pür iman ile

Biz Hz. Kur-an  ile

Peygamberin izindeyiz    

 

Sevgili dostlar !  En küçüÄŸünüzden en büyüÄŸünüze kadar Mevlid Kandilinizi tebrik eder, sevdiklerinizle ve yakınlarınızla beraber saÄŸlıklı bir yaÅŸam diler, Mubarek gecenin feyz ve maneviyatından faydalanmayı Rabbim bütün Ümmeti Muhammed e özellikle siz dostlara nasip etsin.

                                                                                                                 

                                    

 

                                                                              

                                              Sedat KASARCI

                                            (Hoca)

            ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ BAÅžKAN DANIÅžMANI                                                            

Etiketler :

HABER İLE İLGİLİ

2 Adet yorum yapıldı.

saglikli yasam.
2012-02-05, 11:51:46, 188.41.172.47
Boncukcu ailesi;
Saygider hocam bizlerde aile olarak kandilinizi kutlariz.Hocam allahtan saglikli bir yasamdileriz.
KUTLAMA
2012-02-03, 12:53:32, 78.183.173.63
SÜLEYMAN HİLMİ KANBEROĞLU;
BU MÜBAREK GÜNÜN VE KANDİLİN HÜRMETİNE BANA HERKİM BİR ADALETSİZLİK VE AĞIR SUÇLAMA YAPIP ALACAĞIM HİZMETLERİ ENGELLEMİŞSE HEPSİNİ ALLAH A HAVALE EDİYOR. O ZATI MÜHTEREMLERİN MAHŞERDE İKİ ELİM YAKASINDADIR CUMANIZI VEDE KANDİLİNİZİ EN KALBİ DUYGULARIMLA KUTLUYORUM.BEN YAPANA BAKMAM YAPTIRANA BAKARIM. DEMEK Kİ CENABI HAK BÖYLE TAKDİR ETMİŞ.
EN ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Madenliye ATM Gereklimidir
  • Evet. Çok Gerekli BirÅŸey
  • Olsa Fena Olmaz
  • Olsa Bile GüvenliÄŸi SaÄŸlanamaz
  • Gerek Yok. Çayeli'nde Var


Site Haritası RSS Beslemeleri